Jednoduchý recept

Omáčka smetanová vaječná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3739
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 500kJ
1% Sacharidy 2 g
14% Tuky 10 g
4% Sodík 79 mg
8% Bílkoviny 4 g

Omáčka smetanová vaječná postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.

2

Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.

3

Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme najemno. Vsypeme do omáčky a necháme povařit cca 15 minut.

4

(Nebo rozkvedláme žloutky v mléce a vlijeme je do omáčky a po odstavení do omáčky vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept