Jednoduchý recept

Kuřecí křídla s pikantní hořčičnou marinádou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37390

Ingredience

20 g Anglická slanina
1 kávová lžička Barbecue omáčka
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice kremžská
3 polévková lžíce Kečup
400 g Kuřecí křídla
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
2 g Sůl
250 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
3% Sacharidy 13 g
54% Tuky 41 g
33% Sodík 659 mg
38% Bílkoviny 21 g

Kuřecí křídla s pikantní hořčičnou marinádou postup přípravy receptu:

1

Jako první připravíme marinádu: worcester, sójovou omáčku, kečup, hořčici, solamyl, barbecue, mletou papriku, šťávu z citrónu, kuřecí vývar.

2

Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, cibuli na kolečka, česnek na tenké plátky.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme v pekáčku. Na slaninu položíme křídla. Maso přelijeme marinádou, posypeme cibulí a česnekem. Pekáček obložíme kousky másla a na maso rozložíme plátky anglické slaniny.

4

Zbytkem marinády ještě podléváme křídla při pečení. Pečeme, dokud maso není měkké.

Poznámka

Místo vývaru můžeme použít pitnou vodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept