Vepřový bůček pečený s párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček pečený s párky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 374 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88,5mg |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 188,8mg |
Vláknina | 42,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček pečený s párky postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme a podélně protkneme oloupanými párky. Maso mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti a podlijeme vodou. Pečeme zvolna doměkka a dozlatova. Během pečení bůček přeléváme šťávou a podléváme vodou. |
2 | Před koncem pečení bůček obrátíme, nařízneme kůži na proužky a maso dopečeme. |
3 | Upečený bůček vyjmeme, do šťávy podle potřeby přilijeme vodu, krátce převaříme a procedíme. |