Jednoduchý recept

Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37410
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
20 g Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Pažitka
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 914kJ
4% Sacharidy 15 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 110 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou postup přípravy receptu:

1

Očistíme česnek a nadrobno pokrájíme. Pažitku, tymián a 1/2 petrželky drobně pokrájíme, 2/2 petrželových lístků odložíme na ozdobu.

2

V teflonové pánvi nasucho dozlatova opražíme loupané mandle.

3

V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem. Hříbky restujeme s česnekem přibližně 2 minuty dozlatova z každé strany. Hříbky pak osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, pokapeme citronovou štávou, přilijeme bílé víno a krátce, asi 4-5 minut, povaříme.

4

Hříbky narovnáme na větší plochou mísu. Výpek zredukujeme, přimícháme bylinky a hříbky vínovou marinádou polijeme. Ozdobíme opraženými mandlemi, snítkami petrželky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept