Recept

Zeleninová polévka s kari kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37411

Ingredience

4 ks Chilli paprička
500 g Chřest zelený
2 ks Citrony
600 g Filé rybí
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
1 ks Lilek
500 ml Mléko kokosové
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
250 ml Vývar zeleninový
20 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 106kJ
7% Sacharidy 26 g
44% Tuky 33 g
19% Sodík 372 mg
127% Bílkoviny 71 g

Zeleninová polévka s kari kořením postup přípravy receptu:

1

Zázvor a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Z chilli papriček odstraníme jádřince a nakrájíme na jemné proužky. Lilek a chřest oloupeme a nakrájíme na příčné kousky. Koriandr nasekáme nadrobno a rybí filety na úhledné kousky. V hrnci na prudkém ohni opečeme na oleji lilek a po snížení žáru přisypeme zázvor, česnek, bylinky a kurkumu. Kokosové mléko smícháme se zeleninovým vývarem, ochutíme citrónovou šťávou, přilijeme do směsi a povaříme. Nakonec přisypeme kousky ryby a povaříme 5 minut. Před podáváním zdobíme nasekaným koriandrem. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept