Zeleninová polévka s kari kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s kari kořením
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37411 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
500 g | Chřest zelený |
2 ks | Citrony |
600 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 ks | Lilek |
500 ml | Mléko kokosové |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 643,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citrony, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Lilek, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Filé rybí, Mléko kokosové, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s kari kořením postup přípravy receptu:
1 | Zázvor a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Z chilli papriček odstraníme jádřince a nakrájíme na jemné proužky. Lilek a chřest oloupeme a nakrájíme na příčné kousky. Koriandr nasekáme nadrobno a rybí filety na úhledné kousky. V hrnci na prudkém ohni opečeme na oleji lilek a po snížení žáru přisypeme zázvor, česnek, bylinky a kurkumu. Kokosové mléko smícháme se zeleninovým vývarem, ochutíme citrónovou šťávou, přilijeme do směsi a povaříme. Nakonec přisypeme kousky ryby a povaříme 5 minut. Před podáváním zdobíme nasekaným koriandrem. Podáváme horké. |