Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37412

Ingredience

400 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
800 g Srnčí maso
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
Holandská omáčka
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
3 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Víno bílé
6 polévková lžíce Vývar zeleninový
2 polévková lžíce Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 527kJ
3% Sacharidy 9 g
55% Tuky 41 g
12% Sodík 235 mg
91% Bílkoviny 51 g

Srnčí s chřestem postup přípravy receptu:

1

Zvěřinu odblaníme, okořeníme solí a trochou šalvěje, ze všech stran na roztaveném másle opečeme. Chřest oloupeme a slupky uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru a lžičkou másla. Kousky chřestu krátce spaříme nad párou z vývaru chřestových slupek, udržujeme ho v teple. K opečené zvěřině přilijeme vývar z chřestu a 15 minut dusíme pod pokličkou. Než se maso podusí, připravíme holandskou omáčku. Srnčí hřbet podáváme na vyhřátých talířích, obložený chřestem, politý holandskou omáčkou, teplý.

2

Holandská omáčka:

3

Smícháme vývar, víno a citrónovou šťávu, promícháme a jednu třetinu odlijeme do hlubší misky. Ve směsi rozšleháme žloutky a ve vodní lázni dále mícháme do zhoustnutí. Krém mícháme jen na mírném ohni, neměl by se vařit, aby se nesrazil, a to ani po rozředění zbytkem vývaru. Potom krém osolíme, přidáme špetku cukru a rozředíme zbytkem směsi vývaru, vína a citrónové šťávy. V případě, kdy je omáčka příliš hustá, je možné ji rozředit trochou vody.

Poznámka

Takto připravenou zvěřinu je nejlepší podávat s novými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept