Pasianz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasianz
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 37413 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
280 g | Cukr krupice |
0,3 l | Káva Espresso |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na plech | |
---|---|
5 g | Máslo čerstvé |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 1,0mg |
Draslík | 92,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva Espresso, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasianz postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr svaříme s černou kávou na nit, přišleháme do sněhu a vmícháme mouku. Hmotu necháme vychladnout, poté jí naplníme kornout a na vymazaný a moukou vysypaný plech vystříkáme různé tvary. |
2 | Na teplém místě necháme uschnout cca 60 minut. Pak v mírně vyhřáté troubě dosušíme. |