Zázvorky l. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorky l.
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 37414 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
60 g | Mouka bramborová |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
10 g | Zázvor mletý |
Na plech | |
---|---|
10 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 145,5mg |
Draslík | 54,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bramborová, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorky l. postup přípravy receptu:
1 | Smícháme cukr s vejci a žloutkem, postavíme do horké vodní lázně a mícháme, až je těsto teplé. Poté za stálého míchání necháme vychladnout. Přidáme tlučený zázvor, mouku a vmísíme bramborovou moučku. |
2 | Na vále vypracujeme těsto, vyválíme na tenký plát a formičkou vykrájíme zázvorky. Rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech a necháme odležet do druhého dne. Poté upečeme v mírně vyhřáté troubě. |
Poznámka
mouku smícháme hladkou s hrubou čas přípravy je bez doby na odležení - 12 hodin