Jemné sušenky k čaji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné sušenky k čaji
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37416 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
220 g | Cukr moučkový |
0,3 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka bramborová |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Vanilka mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vál a plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 90,4mg |
Draslík | 54,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bramborová, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné sušenky k čaji postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme s cukrem, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru, vanilku a utřeme dohladka. Přisypeme pšeničnou i bramborovou mouku a kypřicí prášek a vypracujeme těsto. |
2 | Na vále rozválíme těsto na tenkou placku, formičkou vykrájíme různé tvary, rozložíme je na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Před podáváním necháme odležet. |