Smetanové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové sušenky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37417 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
1 špetka | Amonium |
1 špetka | Citronová kůra |
125 g | Cukr moučkový |
80 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko plnotučné |
80 g | Mouka bramborová |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,1 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Vanilka mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 102,8mg |
Draslík | 26,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka bramborová, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme do pěny, přidáme cukr, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a znovu promícháme. Poté přilijeme po lžících smetanu, vmísíme mouku, bramborovou mouku, rozválené amonium a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme cca 30 minut odpočinout. |
2 | Ztuhlé těsto vyválíme na tenký plát a formičkou vykrájíme různé tvary. Rozložíme na máslem vymazaný plech, potřeme mlékem a ve velmi mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. |