Omáčka koprová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka koprová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3742 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 608,3mg |
---|---|
Cholesterol | 20,8mg |
Draslík | 18,4mg |
Vláknina | 145,2mg |
Vitamín A | 185,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka koprová postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme. |
2 | Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky. |
3 | Do omáčky dáme vyvařit koprové stonky a ke konci je vidličkou vyndáme. |
4 | Na závěr do omáčky zamícháme žloutky rozkvedlané v trošce mléka a nasekané koprové lístky. To již omáčku nevaříme. |
Tato koprovka nám chutnala. Akorát jsem žloutky v omáčce povařila a podle psaného postupu jsem omáčku nevařila jen po přidání nasekaného kopru. I dětem chutnala a to mají mlsné jazýčky. Dávám palec nahoru.