Jednoduchý recept

Artyčoky plněné oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37420
Kategorie: Zelenina

Ingredience

25 g Arašídy
4 ks Artyčoky
1 hrst Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
40 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Rajčata
60 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 437kJ
33% Sacharidy 120 g
18% Tuky 13 g
67% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Artyčoky plněné oříšky postup přípravy receptu:

1

Košťály a vrchní listy artyčoků odkrojíme. Nůžkami zastřihneme špičky listů. Do hrnce dáme 2 artyčoky s polovinou dávky vody a polovinou dávky citronové šťávy. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté artyčoky obrátíme na bok. Necháme stát 3 minuty, poté je vyndáme a necháme okapat a obrátíme vršky dolů, aby vychladly. To samé uděláme se zbývajícími artyčoky.

2

Do pánve dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli a 2 lžíce oleje. Pod pokličkou smažíme 2 minuty, pak přidáme pokrájené olivy, žampiony a rajčata. Dusíme 2 minuty. Přidáme strouhanku, arašídy, bazalku, sůl a pepř.

3

Artyčoky obrátíme do správné polohy a rozevřeme je. Odstraníme zabarvené středové listy, lžičkou vydloubneme střed hlavičky a zahodíme ho.

4

Náplň rozdělíme na 4 porce a plníme jí artyčoky. Listy kolem náplně přimáčkneme zpět.

5

Artyčoky narovnáme na plochou nádobu, zakápneme zbylým olejem a pečeme 8 minut.

6

Ihned podáváme.

Poznámka

Olivy použijeme již vypeckované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept