Jednoduchý recept

Těstoviny s rajčaty a bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 37428
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

12 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
450 g Rajčata
1 polévková lžíce Rajčatová pasta
2 špetka Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Farfalle
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 648kJ
20% Sacharidy 70 g
9% Tuky 7 g
12% Sodík 246 mg
23% Bílkoviny 13 g

Těstoviny s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Do nízkého pekáče dáme česnek, část oleje, rozmarýn a rajčata - ty položíme stopkou dolů. Pokapeme zbylým olejem a pod předehřátým grilem pečeme 20 minut. Rajčata oloupeme, dužinu nasekáme a dáme do pánve.

2

Ze stroužků česneku vymačkáme dřeň a promícháme s rajčatovou dužinou a pastou ze sušených rajčat. Čerstvé listy bazalky roztrháme na kousky a vmícháme je do omáčky. Přidáme sůl, pepř a odložíme stranou.

3

V hrnci s osolenou vařící vodou uvaříme farfalle 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.

4

Rajčatovo-bazalkovou omáčku ohřejeme, farfalle rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept