Těstoviny s rajčaty a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s rajčaty a bazalkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 37428 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
12 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
2 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 414,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Rajčatová pasta, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Do nízkého pekáče dáme česnek, část oleje, rozmarýn a rajčata - ty položíme stopkou dolů. Pokapeme zbylým olejem a pod předehřátým grilem pečeme 20 minut. Rajčata oloupeme, dužinu nasekáme a dáme do pánve. |
2 | Ze stroužků česneku vymačkáme dřeň a promícháme s rajčatovou dužinou a pastou ze sušených rajčat. Čerstvé listy bazalky roztrháme na kousky a vmícháme je do omáčky. Přidáme sůl, pepř a odložíme stranou. |
3 | V hrnci s osolenou vařící vodou uvaříme farfalle 10 minut, poté scedíme a necháme okapat. |
4 | Rajčatovo-bazalkovou omáčku ohřejeme, farfalle rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ihned podáváme. |