Zlaté tolárky z lišek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zlaté tolárky z lišek
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37429 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
100 g | Rajčata |
200 g | Rukola |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 špetka | Sůl mořská |
těstíčko | |
---|---|
80 g | Lupínky kukuřičné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 165,4mg |
Draslík | 394,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř citronový, Rukola, Sůl mořská, Lupínky kukuřičné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zlaté tolárky z lišek postup přípravy receptu:
1 | Lišky omyjeme, osušíme a odkrojíme jim nožičky. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Listy rukoly omyjeme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme je mořskou solí, posypeme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a zlehka promícháme. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. |
2 | V pánvi si rozpálíme olej s máslem a hlavičky lišek i s cibulí krátce orestujeme. Dochutíme solí, citronovým pepřem a vyjmeme z pánve. |
3 | Do misky nastrouháme sýr, přimícháme vejce, mouku, sůl a vymícháme husté těstíčko. |
4 | V igelitovém sáčku si rozmačkáme válečkem kukuřičné lupínky na hrubou strouhanku. Hlavičky lišek namočíme do těstíčka a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Hned je vkládáme do pánve na rozpálený slunečnicový olej. Smažíme je dozlatova z každé strany. Vyjmeme je a dáme na papírový ubrousek okapat. |
5 | Rukolové listy položíme na plochou mísu, na ně poklademe usmažené lišky, restovanou cibuli, ozdobíme cherry rajčaty a podáváme. |