Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37429
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
100 g Rajčata
200 g Rukola
0,5 kávová lžička Sůl
3 špetka Sůl mořská
těstíčko
80 g Lupínky kukuřičné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Čedar
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 518kJ
8% Sacharidy 29 g
27% Tuky 20 g
43% Sodík 857 mg
33% Bílkoviny 19 g

Zlaté tolárky z lišek postup přípravy receptu:

1

Lišky omyjeme, osušíme a odkrojíme jim nožičky. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Listy rukoly omyjeme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme je mořskou solí, posypeme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a zlehka promícháme. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny.

2

V pánvi si rozpálíme olej s máslem a hlavičky lišek i s cibulí krátce orestujeme. Dochutíme solí, citronovým pepřem a vyjmeme z pánve.

3

Do misky nastrouháme sýr, přimícháme vejce, mouku, sůl a vymícháme husté těstíčko.

4

V igelitovém sáčku si rozmačkáme válečkem kukuřičné lupínky na hrubou strouhanku. Hlavičky lišek namočíme do těstíčka a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Hned je vkládáme do pánve na rozpálený slunečnicový olej. Smažíme je dozlatova z každé strany. Vyjmeme je a dáme na papírový ubrousek okapat.

5

Rukolové listy položíme na plochou mísu, na ně poklademe usmažené lišky, restovanou cibuli, ozdobíme cherry rajčaty a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept