Jednoduchý recept

Těstoviny po provensálsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 37430
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 ks Cuketa
3 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata
3 polévková lžíce Rajčatová pasta
1 kávová lžička Sůl
125 g Sýr Gruyére
225 g Těstoviny Fettuccine
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 862kJ
14% Sacharidy 51 g
24% Tuky 18 g
21% Sodík 421 mg
38% Bílkoviny 21 g

Těstoviny po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a osmahneme doměkka. Přidáme pokrájené cukety a papriky a smažíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatovou pastu, sůl, pepř a bazalku. Pod pokličkou dusíme 5 minut.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a jakmile se začnou vařit, ztlumíme oheň a necháme bez pokličky vařit 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Přidáme k zelenině a promícháme.

3

Přendáme je do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pečeme pod předehřátým grilem 5 minut. Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept