Jednoduchý recept

Špagety s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 37432
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
115 g Rajčata
6 ks Šalotka
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
450 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno portské
1 l Voda pitná
450 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 951 kcal
Kilojoule 3 981kJ
37% Sacharidy 134 g
46% Tuky 34 g
12% Sodík 242 mg
44% Bílkoviny 25 g

Špagety s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Máslo a lžíci oleje rozpálíme ve velké pánvi, přidáme pokrájené šalotky a 3 minuty smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a podusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme za stálého míchání 1 minutu. Postupně vmícháme smetanu a portské víno, přidáme sušená rajčata, špetku muškátového oříšku a povaříme 8 minut.

2

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme špagety a zbylý olivový olej a vaříme 14 minut. Poté špagety scedíme, necháme okapat a vrátíme do hrnce. Přelijeme je žampionovou omáčkou a povaříme 3 minuty.

3

Špagety a žampionovou omáčku přendáme na talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept