Recept

Slaný koláč se sýrem a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37435
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
250 g Listové těsto
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
Náplň
2 polévková lžíce Bazalka
4 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Šalotka
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Feta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
6% Sacharidy 23 g
38% Tuky 29 g
7% Sodík 140 mg
13% Bílkoviny 7 g

Slaný koláč se sýrem a chřestem postup přípravy receptu:

1

Náplň: Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme na kousky, bazalku, mátu, oregano a petrželovou nať opereme, necháme oschnout a nasekáme na kousky. Všechny suroviny promícháme se šlehačkou a s vejci.

2

Chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru a po uvaření necháme okapat. Z listového těsta vyválíme dva stejné pláty. Jedním plátem těsta vyložíme máslem vymazanou formu, ve které budeme koláč péct, druhý plát použijeme na vrchní uzavření koláče před pečením. Na plát těsta, kterým jsme vyložili pečící formu, rozložíme zeleninovou nádivku s kousky vařeného chřestu a druhým plátem koláč přiklopíme.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový koláč rozkrájíme a ještě teplý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept