Recept

Gougére s čerstvou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37437
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Česnekové máslo
125 g Fazolové klíčky
0,5 kávová lžička Limetková kůra
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Máslo bylinkové
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
90 g Sýr Gruyére
4 ks Vejce slepičí
225 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 046kJ
16% Sacharidy 59 g
62% Tuky 47 g
21% Sodík 414 mg
40% Bílkoviny 22 g

Gougére s čerstvou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Na kus pergamenového papíru nasypeme mouku, na kostky nakrájíme máslo a dáme ho zahřát do vodní lázně. Ohříváme, až se máslo rozpustí, poté vsypeme mouku. Směs našleháme, až zhoustne. Sundáme z ohně a šleháme, až bude směs lesklá.

2

Přendáme do mísy a necháme vychladnout 10 minut. Po malých částech všleháváme vejce, poté mícháme 60 g sýra, osolíme a opepříme.

3

Na navlhčený plech klademe směs tak, abychom vytvořili věnec o průměru 23 cm. Potřeme mlékem a posypeme zbylým sýrem. V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 220 stupňů. Poté přemístíme na ohřátý talíř.

4

Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo a olej a smažíme pokrájený pórek a zelí 2 minuty. Přidáme fazolové klíčky, šťávu a kůru z limetky a minutu smažíme.

5

Směs navršíme do středu věnce a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept