Gougére s čerstvou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gougére s čerstvou zeleninou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37437 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Česnekové máslo |
125 g | Fazolové klíčky |
0,5 kávová lžička | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
125 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
90 g | Sýr Gruyére |
4 ks | Vejce slepičí |
225 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 313,5mg |
Draslík | 578,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové klíčky, Limetková šťáva, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Limetková kůra, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gougére s čerstvou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na kus pergamenového papíru nasypeme mouku, na kostky nakrájíme máslo a dáme ho zahřát do vodní lázně. Ohříváme, až se máslo rozpustí, poté vsypeme mouku. Směs našleháme, až zhoustne. Sundáme z ohně a šleháme, až bude směs lesklá. |
2 | Přendáme do mísy a necháme vychladnout 10 minut. Po malých částech všleháváme vejce, poté mícháme 60 g sýra, osolíme a opepříme. |
3 | Na navlhčený plech klademe směs tak, abychom vytvořili věnec o průměru 23 cm. Potřeme mlékem a posypeme zbylým sýrem. V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 220 stupňů. Poté přemístíme na ohřátý talíř. |
4 | Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo a olej a smažíme pokrájený pórek a zelí 2 minuty. Přidáme fazolové klíčky, šťávu a kůru z limetky a minutu smažíme. |
5 | Směs navršíme do středu věnce a ihned podáváme. |