Jednoduchý recept

Fazole pikantní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37441

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
350 g Fazole
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Melasa
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pomeranče
4 polévková lžíce Rajčatová pasta
1 špetka Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
4,5 dl Vývar zeleninový
1 špetka Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 129kJ
25% Sacharidy 91 g
8% Tuky 6 g
35% Sodík 695 mg
43% Bílkoviny 24 g

Fazole pikantní postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Propláchneme fazole a dáme do do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté je necháme okapat a dáme do zapékací mísy.

2

V pánvi wok rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přimícháme melasu, med, hořčici, sójovou omáčku a rajčatovou pastu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, poté ho nalijeme na fazole.

3

Kouskem provázku svážeme bobkový list, rozmarýn, tymián a šalvěj a přidáme k fazolím.

4

Pomeranč oloupeme a vymačkáme z něj šťávu. 3 plátky kůry přidáme k fazolím s pepřem. Pod pokličkou vaříme 1 hodinu.

5

Šťávu z pomeranče smícháme se solamylem na pastu. Přimícháme s červenou paprikou do fazolí. Pod pokličkou vaříme dalších 60 minut, až omáčka zhoustne a fazole změknou. Odstraníme bylinky a pomerančovou kůru.

6

Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept