Fazole pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole pikantní
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37441 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
350 g | Fazole |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Melasa |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
4 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
4,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 675,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Med včelí, Melasa, Olej rostlinný, Paprika červená, Pomeranče, Rajčatová pasta, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Hořčice, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole pikantní postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Propláchneme fazole a dáme do do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté je necháme okapat a dáme do zapékací mísy. |
2 | V pánvi wok rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přimícháme melasu, med, hořčici, sójovou omáčku a rajčatovou pastu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu, poté ho nalijeme na fazole. |
3 | Kouskem provázku svážeme bobkový list, rozmarýn, tymián a šalvěj a přidáme k fazolím. |
4 | Pomeranč oloupeme a vymačkáme z něj šťávu. 3 plátky kůry přidáme k fazolím s pepřem. Pod pokličkou vaříme 1 hodinu. |
5 | Šťávu z pomeranče smícháme se solamylem na pastu. Přimícháme s červenou paprikou do fazolí. Pod pokličkou vaříme dalších 60 minut, až omáčka zhoustne a fazole změknou. Odstraníme bylinky a pomerančovou kůru. |
6 | Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí. |