Recept

Chřest přelitý grapefruitovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37444
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 g Chřest bílý
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Grapefruity
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
40 ml Mléko kefírové
1 špetka Pepř bílý
50 g Salát hlávkový
1 ks Šalotka
0,2 kávová lžička Sůl
30 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 321kJ
15% Sacharidy 55 g
12% Tuky 9 g
25% Sodík 498 mg
13% Bílkoviny 7 g

Chřest přelitý grapefruitovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru, a po uvaření ho necháme okapat. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na kousky, vytékající šťávu chytíme do misky. Šalotku oloupeme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Víno svaříme se šťávou z grapefruitu a směs rozmícháme se studeným máslem. Nakonec kousky grapefruitu, kefírové mléko a omáčku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Servírujeme teplé tak, že na rozložené listy hlávkového salátu urovnáme teplé kousky chřestu a ty polijeme ovocnou omáčkou a posypeme kolečky šalotky. Pokrm servírujeme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept