Muffiny s hříbky a jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muffiny s hříbky a jarní cibulkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37446 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
120 g | Hříbky čerstvé |
250 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
125 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 95,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Muffiny s hříbky a jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme, omyjeme a osušíme hřiby. Nakrájíme je na menší plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli s hřiby restujeme za stálého míchání přibližně 2-3 minuty. Pak je necháme zchladnout. |
3 | Do mísy dáme vajíčko, které vyšleháme. Smícháme ho s měkkým smetanovým sýrem, nastrouhaným parmezánem, moukou, směsí restovaných hříbků s cibulkou, pepřem, podle chuti dosolíme, přidáme mletý zázvor, špetku muškátového oříšku. Směs na náplň dobře promícháme. |
4 | Na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 3 mm. Nakrájíme z něj čtverečky o 1 cm větší, než jsou formičky na muffiny. Pak těstem vyložíme formičky a naplníme je připravenou náplní. Okraje těsta přehneme přes náplň, kterou posypeme nastrouhaným Eidamem. |
5 | Muffiny dáme na pekáč do předem vyhřáté trouby. Pečeme je při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova. |
6 | Upečené muffiny necháme 5 minut zchladnout, pak je vyklepneme z formiček a hned je podáváme. |