Pizza s parmskou šunkou a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s parmskou šunkou a mozzarellou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37447 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 špetka | Bazalka |
100 g | Mozzarella |
10 ks | Olivy černé |
1 špetka | Oregano sušené |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
50 g | Šunka parmská |
2 polévková lžíce | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 3,2mg |
Draslík | 125,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 240,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Oregano sušené, Rajčata, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Mozzarella, Olivy černé, Protlak rajčatový, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s parmskou šunkou a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem a rozložíme na něj rozpůlená cherry rajčátka a na proužky nakrájenou parmskou šunku. |
7 | Navrch rozložíme olivy a posypeme bazalkou a oreganem. Vše posypeme nastrouhaným čedarem a na kolečka nakrájenou mozzarellou. |
8 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme asi 25 minut. |