Recept

Pizza s parmskou šunkou a ovčím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37449

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
1 špetka Bazalka
1 ks Cibule červená
1 ks Pažitka
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 špetka Sůl
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 768kJ
18% Sacharidy 65 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 165 mg
26% Bílkoviny 14 g

Pizza s parmskou šunkou a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Těsto potřeme rajčatový protlakem a naklademe na něj cibuli nakrájenou na kolečka.

7

Parmskou šunku nakrájíme na proužky a klademe na pizzu. Ovčí sýr nakrájíme na plátky a rozložíme na parmskou šunku.

8

Pizzu osolíme, posypeme bazalkou a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 15 minut.

9

Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept