Recept

Vepřová kýta na bílém víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37453

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Okurky nakládané
40 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
500 ml Voda pitná
125 ml Víno bílé
120 g Zelenina kořenová
40 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 168kJ
1% Sacharidy 5 g
51% Tuky 38 g
70% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Vepřová kýta na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Do omytého a osušeného masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je střídavě na hranolky nakrájenou šunkou, slaninou a okurkou. Maso osolíme.

2

V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vložíme maso, opepříme, podlijeme horkou vodu a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a urovnáme na nahřátou mísu.

4

Šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, přilijeme víno a chvíli povaříme.

5

Porce masa přeléváme šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept