Recept

Pizza se slaninou a vejcem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37454

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
100 g Anglická slanina
1 ks Cibule červená
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Pizza se slaninou a vejcem
1 ks Protlak rajčatový

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 973 kcal
Kilojoule 4 072kJ
35% Sacharidy 127 g
48% Tuky 36 g
33% Sodík 658 mg
58% Bílkoviny 33 g

Pizza se slaninou a vejcem postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

2

Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

4

Korpus potřeme rajčatový protlakem, navrch rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou anglickou slaninu, osolíme a opepříme.

5

Doprostřed pizzy rozklepneme dvě vajíčka a posypeme nastrouhaným čedarem.

6

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept