Pizza se slaninou a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza se slaninou a vejcem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37454 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Náplň | |
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Pizza se slaninou a vejcem | |
1 ks | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 165,9mg |
Draslík | 213,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Anglická slanina, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Cibule červená, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza se slaninou a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
2 | Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
3 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
4 | Korpus potřeme rajčatový protlakem, navrch rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou anglickou slaninu, osolíme a opepříme. |
5 | Doprostřed pizzy rozklepneme dvě vajíčka a posypeme nastrouhaným čedarem. |
6 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme asi 25 minut. |