Pizza s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s treskou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37457 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
18 g | Cukr krupice |
22,5 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1,5 špetka | Sůl |
322,5 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
200 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
400 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 342,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 349,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s treskou postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Tresku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku a řapíkatý celer. Přidáme trestu a na kostičky nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme a přidáme bazalku a česnek. Omáčku 5 minut povaříme. |
7 | Na těsto naklademe rybí směs, posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů Ceslia asi 20 minut. |