Bakoňské vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bakoňské vepřové kotlety
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37459 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
500 ml | Voda pitná |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 142,6mg |
Draslík | 692,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bakoňské vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme na nahřátou mísu. |
2 | Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájené houby. Zaprášíme mletou paprikou, vložíme opečené kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. |
3 | Měkké kotlety vyjmeme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Kotlety na talířích přeléváme omáčkou. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží. |
Další zajímavý recept. Určitě brzy vyzkouším a dám vědět.
Uvařila jsem je. Jsou vynikající! Doporučuju!