Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37460
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
18 g Cukr krupice
22,5 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
1,5 špetka Sůl
322,5 ml Voda pitná
Náplň
250 g Krevety tygří - loupané
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 016kJ
18% Sacharidy 64 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 210 mg
42% Bílkoviny 24 g

Minipizzy s krevetami postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 53 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na osm stejných dílů, každý z nich vyválíme na pizzové korpusy a klademe na vymaštěný plech.

6

Na korpusy rozdělíme krevety. V misce rozšleháme zakysanou smetanu, vejce, osolíme, opepříme a takto připravenou směsí krevety potřeme.

7

Minipizzy posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme 20 minut.

8

Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept