Vepřové závitky ve smetanovo-hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37461 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
500 ml | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 700,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky ve smetanovo-hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme mletou paprikou. Na každý plátek položíme plátek slaniny, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a petrželku. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami nebo párátky. |
2 | Závitky opečeme v kastrole s rozehřátým máslem a olejem, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou. |
3 | V zakysané smetaně rozkvedláme hořčici a hladkou mouku, vlijeme do šťávy a chvíli povaříme. |
4 | Můžeme podávat s noky, těstovinami nebo s houskovými knedlíky. |