Pizza s krevetami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s krevetami a rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37462 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 špetka | Bazalka |
300 g | Krevety tygří - loupané |
250 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Oregano sušené |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Pažitka |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
120 g | Šunka parmská |
250 g | Žampiony čerstvé |
Pizza s krevetami a rajčaty | |
4 polévková lžíce | Kečup jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 405,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Oregano sušené, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Krevety tygří - loupané, Mozzarella, Olej olivový, Olivy černé, Šunka parmská, Kečup jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s krevetami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
2 | Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
3 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
4 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na proužky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. |
5 | Korpus na pizzu potřeme kečupem a klademe na něj žampiony, parmskou šunku, rajčata, papriku, krevety, olivy a na kolečka nakrájenou mozzarellu. |
6 | Takto připravenou pizzu posypeme bazalkou, oreganem, rozmarýnem a nakonec zakápneme olivovým olejem. |
7 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou. |