Jednoduchý recept

Birjání se zeleninou a čočkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 37468
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
125 g Čočka červená
125 g Fazolové lusky zelené
2 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
225 g Květák
1 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej rostlinný
60 g Ořechy Kešu
1 ks Paprika červená
3 ks Rajčata
350 g Rýže Basmati
1,8 l Vývar zeleninový
125 g Žampiony čerstvé
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 999kJ
19% Sacharidy 67 g
24% Tuky 18 g
69% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Birjání se zeleninou a čočkou postup přípravy receptu:

1

Pod tekoucí studenou vodou propláchneme čočku a necháme okapat. V hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 2 minuty. Přimícháme zázvor, rozetřený česnek, kurkumu, mleté chilli koření, kmín a smažíme asi minutu. Přidáme pokrájená rajčata, čočku, oloupaný a nakrájený lilek a 6 dl vývaru, promícháme a pod pokličkou podusíme 20 minut.

2

Poté přidáme pokrájenou papriku a 10 minut vaříme.

3

Pod tekoucí studenou vodou propláchneme rýži, necháme okapat a se zbylým vývarem ji dáme do jiného hrnce. Přivedeme k varu, přidáme zelené fazolky, pokrájené žampiony a květák. Pod pokličkou vaříme 15 minut. Sundáme z ohně a necháme ještě 10 minut stát.

4

K uvařené rýži přidáme čočkovou směs a kešu oříšky a lehce promícháme.

5

Přemístíme na talíře, ozdobíme koriandrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept