Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37469

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
10 ks Kapary
200 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 535kJ
24% Sacharidy 86 g
25% Tuky 19 g
11% Sodík 217 mg
39% Bílkoviny 22 g

Pizza Italiano postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Rajčata omyjeme, nakrájíme na kolečka, zakápneme olivovým olejem a rozložíme na korpus pizzy. Posypeme na kolečka nakrájeným česnekem, poklademe na kolečka nakrájenou mozzarellou, osolíme, posypeme oreganem a kapary.

7

Nakonec posypeme nastrouhaným ementálem.

8

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept