Jednoduchý recept

Kari s cizrnou a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 37470

Ingredience

1 ks Cibule
425 g Cizrna
2 polévková lžíce Hrozinky
1 ks Jablka
1,5 dl Jogurt krémový bílý natur
2 polévková lžíce Kari pasta
0,5 ks Květák
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máta
200 g Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
8,5 dl Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 275kJ
21% Sacharidy 76 g
139% Tuky 104 g
66% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Kari s cizrnou a vejci postup přípravy receptu:

1

Olej rozpálíme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a nasekané jablko. Smažíme 5 minut, přidáme zázvor, kari, papriku mletou a minutu smažíme. Vmícháme rajčatový protlak a vývar. Přidáme rozebraný květák na růžičky, hrozinky a cizrnu. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 30 minut.

2

Smícháme solamyl s vodou, přidáme do kari a mícháme, až zhoustne. Povaříme 2 minuty, osolíme a opepříme.

3

Smícháme v misce mátu, jogurt a okurku.

4

Naběračkou dáme kari na talíře a poklademe uvařenými vejci. Podáváme s okurkovou a mátovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept