Recept

Pizza se srdcovkami a slávkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37471
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
400 g Mušle slávky
200 g Mušle srdcovky
1 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Pažitka
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
100 g Sýr Čedar
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 096kJ
20% Sacharidy 70 g
17% Tuky 12 g
17% Sodík 349 mg
41% Bílkoviny 23 g

Pizza se srdcovkami a slávkami postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Srdcovky a slávky omyjeme, očistíme, vložíme na pánev, zalijeme bílým vínem a dusíme, dokud se všechny skořápky neotevřou. Poté pánev sundáme ze sporáku a necháme vychladnout.

7

Vychladlé srdcovky a slávky vyjmeme ze skořápek.

8

Pizzu potřeme rajčatovým protlakem, navrch naklademe cibuli nakrájenou na kolečka, srdcovky a slávky.

9

Přidáme na kolečka nakrájený česnek, posypeme oreganem, solí a nastrouhaným čedarem.

10

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 25 minut.

11

Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept