Pizza se srdcovkami a slávkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza se srdcovkami a slávkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37471 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Náplň | |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
400 g | Mušle slávky |
200 g | Mušle srdcovky |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Pažitka |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 27,1mg |
Draslík | 285,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 873,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Česnek, Mušle slávky, Mušle srdcovky, Oregano sušené, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Cibule červená, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza se srdcovkami a slávkami postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Srdcovky a slávky omyjeme, očistíme, vložíme na pánev, zalijeme bílým vínem a dusíme, dokud se všechny skořápky neotevřou. Poté pánev sundáme ze sporáku a necháme vychladnout. |
7 | Vychladlé srdcovky a slávky vyjmeme ze skořápek. |
8 | Pizzu potřeme rajčatovým protlakem, navrch naklademe cibuli nakrájenou na kolečka, srdcovky a slávky. |
9 | Přidáme na kolečka nakrájený česnek, posypeme oreganem, solí a nastrouhaným čedarem. |
10 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 25 minut. |
11 | Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou. |