Jednoduchý recept

Lilková zeleninová směs

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 37472

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli omáčka
2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
500 g Lilek
1 polévková lžíce Ocet rýžový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Víno rýžové čínské
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 792kJ
7% Sacharidy 26 g
18% Tuky 13 g
25% Sodík 505 mg
6% Bílkoviny 3 g

Lilková zeleninová směs postup přípravy receptu:

1

Lilky nakrájíme na tenké proužky velikosti bramborových hranolků, dáme je do cedníku, posolíme a necháme stát 30 minut. Poté je opláchneme a osušíme.

2

Rozehřejeme 5 lžic rostlinného oleje v předehřátém woku, přidáme proužky lilku a 4 minuty smažíme. Poté lilek vyndáme a necháme okapat. V jiné pánvi rozehřejeme zbylý rostlinný olej, přidáme rozetřený česnek, bílé části pokrájených jarních cibulek, zázvor a smažíme minutu. Přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a chilli omáčku. Promícháme.

3

Do woku vrátíme proužky lilku s cukrem, rýžovým octem a půl lžičkou soli. Mícháme, poté přidáme solamyl. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

4

Do woku přidáme zelené části jarních cibulek a promícháme. Zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept