Recept

Minipizzy se žampiony a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37473

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Cibule
250 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Olivy černé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 535kJ
21% Sacharidy 75 g
36% Tuky 27 g
73% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Minipizzy se žampiony a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 15 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Na pánvi rozpálíme olivový olej a na kostičky nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme.

7

Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme do pánve společně s bazalkou, solí a pepřem. Vše asi 10 minut dusíme.

8

Korpus pizzy potřeme připravenou rajčatovou omáčkou, navrch rozložíme na plátky nakrájené žampiony, kousky oliv a na kolečka nakrájenou mozzarellu. Minipizzy vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, kde je pečeme asi 15 minut.

9

Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept