Chléb z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb z brambor
Chléb z brambor
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37474 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
50 g | Droždí |
20 g | Kmín celý |
100 g | Mouka polohrubá |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
750 g | Mouka žitná bílá |
20 g | Sůl |
230 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 121,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Droždí, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb z brambor postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku se 150 ml vody rozdrobíme droždí, přidáme špetku pšeničné mouky a necháme vzejít kvásek. |
2 | Do mísy nasypeme zbytek pšeničné mouky a žitnou mouku, zbylou vodu, osolíme, ochutíme kmínem, přidáme nastrouhané nebo rozmačkané brambory, kvásek a začneme vypracovávat těsto. Necháme kynout asi 50 minut. |
3 | Z těsta vytvoříme dva bochníky, plech posypeme polohrubou moukou, položíme na něj oba bochníky vedle sebe, povrch potřeme 30 ml vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu při mírné teplotě. |
4 | Po vychladnutí používáme jako běžný chléb. |
Poznámka
Podle potřeby můžeme přilít více vody, aby bylo těsto středně tuhé.