Jednoduchý recept

Chléb žitný

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37477
Kategorie: Přílohy

Ingredience

50 g Droždí
20 g Kmín celý
100 g Mouka pšeničná hladká
1000 g Mouka žitná
20 g Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 043kJ
14% Sacharidy 52 g
3% Tuky 2 g
32% Sodík 641 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chléb žitný postup přípravy receptu:

1

Do hrnku s vlažnou vodou rozdrobíme droždí, přidáme trošku žitné mouky a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme zbylou žitnou mouku, sůl, kmín, přilijeme kvásek, zbylou vlažnou vodu a důkladně vypracujeme těsto, prohněteme, a necháme kynout nejméně 2 hodiny.

2

Z vykynutého těsta vytvarujeme dva bochníky, plech posypeme hladkou mouku a bochníky na něj položíme vedle sebe. Necháme kynout ještě hodinu. Povrch chleba potřeme studenou vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu.

3

Vychladlý chléb používáme jako běžné pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept