Pizza s červenou cibulí a čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s červenou cibulí a čedarem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37479 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
18 g | Cukr krupice |
22,5 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1,5 špetka | Sůl |
322,5 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibule červená |
25 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Pažitka |
300 g | Rajčata |
300 g | Sýr Čedar |
Omáčka | |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná celozrnná |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 126,4mg |
Draslík | 244,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 962,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Chilli paprička, Cibule, Pažitka, Rajčata, Sýr Čedar, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Cibule červená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s červenou cibulí a čedarem postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 53 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou cibuli na něm osmahneme. |
7 | Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka, červenou cibuli nakrájíme na kolečka a čedar nastrouháme. |
8 | Na korpus pizzy postupně klademe orestovanou cibuli, plátky rajčat, chilli papričku, kolečka červené cibule a vše posypeme čedarem. |
9 | Poté si připravíme smetanovou omáčku. V mixéru rozmixujeme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, vejce, mouku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Takto připravenou omáčkou přelijeme pizzu a posypeme bazalkou. |
10 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme asi 50 minut. |
11 | Po upečení zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |