Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37480
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká
35 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
200 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 ks Petržel - nať
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 969 kcal
Kilojoule 4 054kJ
36% Sacharidy 130 g
44% Tuky 33 g
13% Sodík 255 mg
68% Bílkoviny 38 g

Pizza s variací paprik postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka, která rozložíme na pizzu. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a klademe na pizzu. Ementál nastrouháme a pizzu jím posypeme. Osolíme, posypeme oreganem a zakápneme olivovým olejem.

7

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 15 minut.

8

Před podáváním zdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept