Recept

Pizza s lilkem a ementálem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37482
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká
35 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
1 ks Cibule červená
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Pažitka
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
6 ks Rajčata
150 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 873kJ
39% Sacharidy 142 g
37% Tuky 28 g
21% Sodík 424 mg
59% Bílkoviny 33 g

Pizza s lilkem a ementálem postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Korpus potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.

7

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Na korpus klademe postupně cibuli nakrájenou na kolečka, plátky lilku, rajčata nakrájená na kolečka a vše posypeme oreganem.

8

Navrch rozložíme olivy a nastrouhaný ementál.

9

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 35 minut.

10

Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept