Recept

Pizza s cuketami a parmazánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37483
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká
35 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
1 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
2 ks Cuketa
55 g Máslo čerstvé
100 g Olivy černé
1 špetka Oregano sušené
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 908 kcal
Kilojoule 3 801kJ
36% Sacharidy 130 g
41% Tuky 31 g
44% Sodík 877 mg
51% Bílkoviny 29 g

Pizza s cuketami a parmazánem postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Na pánvi rozpálíme máslo a krátce na něm osmahneme jarní cibulku, na plátky nakrájenou cuketu a česnek.

7

Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem a poklademe cuketovou směsí. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem a na kolečka nakrájenými olivami, osolíme a posypeme oreganem.

8

Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 30 minut dozlatova. Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept