Pizza s cuketami a parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s cuketami a parmazánem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37483 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká |
35 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Cuketa |
55 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Oregano sušené |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 181,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 307,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Cuketa, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Máslo čerstvé, Olivy černé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s cuketami a parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu [20279]: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Na pánvi rozpálíme máslo a krátce na něm osmahneme jarní cibulku, na plátky nakrájenou cuketu a česnek. |
7 | Korpus pizzy potřeme rajčatovým protlakem a poklademe cuketovou směsí. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem a na kolečka nakrájenými olivami, osolíme a posypeme oreganem. |
8 | Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 30 minut dozlatova. Poté ihned podáváme. |