Veka bílá s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veka bílá s hrozinkami
Veka bílá s hrozinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37484 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 g | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
20 g | Hera |
50 g | Hrozinky |
30 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
1000 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 60,1mg |
Draslík | 357,0mg |
Vláknina | 628,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Veka bílá s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, cukr, strouhanou citronovou kůru, trošku soli, přidáme změklé máslo, vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto. Necháme ho 5 minut odležet a zapracujeme do něj hrozinky. Plech potřeme máslovým tukem, z těsta vytvarujeme dvě veky a položíme je na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 45 minut. |
2 | Vychladlé veky používáme jako běžné sladké pečivo. |