Zeleniová pizza s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleniová pizza s houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37485 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
35 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
120 g | Hříbky čerstvé |
55 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Pažitka |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
10 ks | Rajčata |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 886,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Celer řapíkatý, Cibule, Hříbky čerstvé, Oregano sušené, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Máslo čerstvé, Olej olivový, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleniová pizza s houbami postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu [20279]: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Korpus pizzy potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem. |
7 | Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou cibuli na něm orestujeme, postupně přidáváme na plátky nakrájené houby, papriku a řapíkatý celer. |
8 | Takto připravenou směsí potřeme korpus pizzy a navrch rozložíme na půlku překrojená cherry rajčátka a posypeme nastrouhaným ementálem a oreganem. |
9 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou. |