Recept

Zeleniová pizza s houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37485

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
35 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
Náplň
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
120 g Hříbky čerstvé
55 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 ks Paprika zelená
1 ks Pažitka
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
10 ks Rajčata
120 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,002 kcal
Kilojoule 4 192kJ
39% Sacharidy 140 g
47% Tuky 35 g
11% Sodík 216 mg
57% Bílkoviny 32 g

Zeleniová pizza s houbami postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Korpus pizzy potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.

7

Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou cibuli na něm orestujeme, postupně přidáváme na plátky nakrájené houby, papriku a řapíkatý celer.

8

Takto připravenou směsí potřeme korpus pizzy a navrch rozložíme na půlku překrojená cherry rajčátka a posypeme nastrouhaným ementálem a oreganem.

9

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept